Мушкарац преживио 24 дана на мору једући само кечап

ГС
Мушкарац преживио 24 дана на мору једући само кечап

ДОМИНИКА - Опште је познатао да преживљавање на мору често заврши несретно, али на срећу то није био случај са 47-годишњим Елвисом Франсоа који је преживио 24 дана на једрилици и то једући само кечап.

Према писању Асошијетед Прес, мушкарца је пронашла Колумбијска морнарица и то 120 наутичких миља сјеверозападно од Пуерто Боливара. 

Франсоа, који живи на карписком острву Доминика, у разговору са званичницима је изјавио како је видио и друга пловила, али да није успио привући њихову пажњу.

"Урезао је ријеч 'помоћ' на једрилици у нади да би га авион у пролазу могао видјети и евентуално позвати помоћ", пише Индепендент.

Ипак, најзанимљиви дио његове авантуре односио се на чињеницу да је за 24 дана колико је провео на мору јео искључиво кечап.

"Нисам имао хране. На броду је била само флаша кечапа и бијели лук у праху. То сам помијешао с мало воде да бих преживио 24 дана. Сакупљао сам кишницу како бих остао хидриран", рекао је медијима.

На крају, објаснио је и како су га службе успјеле пронаћи, преноси Кликс.

"15. јануара видио сам авион. Имао сам огледало те сам сунчеве зраке помоћу њега одбијао назад према авиону. Убрзо сам схватио да су ме видјели. Могу им бити захвалан што сам жив. Било је јако тешко. Нисам имао с ким разговарати. Нисам знао шта да радим ни гдје се налазим", поручио је Франсоа.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана