Москва проширила листу санкција представницима ЕУ који не могу у Русију

Танјуг
Москва проширила листу санкција представницима ЕУ који не могу у Русију

МОСКВА- Руско министарство спољних послова саопштило је данас да је Москва, као одговор на непријатељске акције ЕУ проширила листу представника европских организација и држава чланица Уније којима је забрањен улазак у Русију.

Напомиње се да је ријеч о руководству агенција за провођење закона земаља ЕУ које су укључене у пружање војне помоћи Украјини, затим, државним и комерцијалним структурама које снабдијевају Кијев оружјем и војном опремом, као и о појединцима који дижу глас против Русије, пренијела је РИА Новости.

"Европска унија наставља са покушајима да изврши притисак на Русију једностраним рестриктивним мјерама. Земље ЕУ су 16. децембра 2022. усвојиле девети пакет санкција. Сматрамо да су такве акције ЕУ нелегитимне, јер нарушавају међународно правне прерогативе Савјета безбједности УН", наводи се у саопштењу министарства.

Како је наведено, Европски парламент такође спроводи агресивну антируску кампању чији су чланови одобрили резолуцију којом се Русија признаје као држава спонзор тероризма.

Министарство спољних послова је овај корак назвало још једном демонстрацијом двоструких аршина "западне политичке заједнице, која је од 2014. затварала очи пред убиствима становника Донбаса од стране кијевских снага безбједности".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана