Меланија Трамп "поклопила" Бајдена и Харисову

Танјуг
Меланија Трамп "поклопила" Бајдена и Харисову

ЊУЈОРК - Постигнућа предсjедника САД Џозефа Бајдена и потпредсједнице САД Камале Харис "говоре сама за себе" и то не на добар начин, оцијенила је прва дама Меланија Трамп.

Меланија Трамп је за Фокс њуз, на питање да прокоментарише то што је Харис замијенила Бајдена као кандидата Демократске странке на предстојећим изборима, рекла да се земља суочава са бројним изазовима под њиховим руководством, што је у великој супротности у односу на вријеме када је мандат обављао њен супруг, пренио је Њујорк пост.

"Земља пати. Људи нису у могућности да купе уобичајене потрепштине за своје породице. Имамо ратове широм свијета. Војници гину. Они су умирали под овом управом због слабог руководства. Граница је отворена и опасна. Много фентанила долази, убија нашу омладину. Веома је тешко (то) гледати", рекла је за Фокс њуз.

Према њеним ријечима, економија заиста није сјајна. 

"Инфлација је висока и ако упоредимо ове четири године под овом управом у поређењу са четири године под мојим мужем као врховним командантом, он је водио земљу кроз мир, путем снаге", казала је она. 

Меланија Трамп је нагласила да је граница била сигурнија него икада раније. 

"Нисмо имали ратове. Људи су напредовали. Имали су посао. Они су могли да издржавају своје породице, тако да мислим да амерички народ треба да одлучи шта заиста жели", навела је она и додала да је све у рукама америчког народа 5. новембра.

Ово је био први интервју некој телевизији бивше прве даме у више од двије године, дат у ишчекивању њеног новог издања мемоара под називом "Меланија".

Током интервјуа, она се присјетила како је сазнала за два покушаја убиства њеног супруга, која су се догодила у кратком периоду од два мјесеца. 

Први се догодио када је наоружани нападач Томас Метју Крукс отворио ватру на бившег предсједника на предизборном митингу у Батлеру, у Пенсилванији и нанио му повреду код уха.

"Отрчала сам до телевизора и (премотала га) и погледала. Нисам (то) видјела уживо, али можда, знате, три минута, неколико минута касније. Али када сам то видјела, ја сам, знате, то је био само... Нико још није знао. Јер када га видите на поду, а не знате, не знате шта се заиста догодило", присјетила се Меланија.

Само два мјесеца касније, бивши предсједник се поново суочио са смрћу на Трамповом међународном голф терену у Вест Палм Бичу на Флориди, када је цијев ватреног оружја осумњиченог нападача Рајана Раута примијећена у жбуњу.

Меланија је у то вријеме била у Њујорку, али је позвала да се увјери да је све у реду и оцијенила да је Тајна служба одрадила "фантастичан" посао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана