Медведев: Могуће формирање новог војног савеза

Срна
Медведев: Могуће формирање новог војног савеза

МОСКВА - Запад ће бити спреман да у недоглед покушава да разбије или уништи Русију, а у свијету би у међувремену могао да настане нови војни савез, сматра замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев.

“Састанак у Рамштајну и снабдијевање Кијева тешким наоружањем не остављају никакву сумњу да ће наши непријатељи наставити у недоглед своје покушаје да нас разбију или чак униште. А имају довољно оружја за то. Такође, би могли да почну да производе ново, ако буде потребно”, написао је Медведев на “Телеграму”.

Он је наводи да би у случају продуженог сукоба у једном тренутку могло доћи до формирања нове војне алијансе коју ће чинити “државе изнервиране Американцима и њиховим савезницима”.

“Свијет ће бити стабилније мјесто када САД напусте Европу и преостале јадне Украјинце, ако не буде сувише касно”, написао је Медведев.

Министри одбране из 50 земаља састали су се у петак у бази Рамштајн у Њемачкој како би размотрили даљу помоћ Кијеву.

Министар одбране Њемачке Борис Писторијус рекао је да није постигнут консензус по питању слања тенкова “леопард” у Украјину, али није искључио да би таква одлука могла бити донијета у наредних неколико дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана