Кремљ: Европа ће морати да изгради “нову безбједносну архитектуру”

Танјуг
Кремљ: Европа ће морати да изгради “нову безбједносну архитектуру”

МОСКВА - Европа ће морати да изгради “нову безбједносну архитектуру”, а за то ће бити потребно много напора у контексту промјена у свијету, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

-Очигледно, због чињенице да се безбедносна архитектура Европе брзо мијења, неопходно је изградити нову безбједносну архитектуру за Европу, па ће то захтијевати много труда у будућности - рекао је Песков новинарима, преноси агенција РИА Новости.

Како је указао, цијелио систем међународних односа се мијења. Песков је напоменуо да ће обнављање европске безбједносне архитектуре за Русију постати “предмет бриге” јер, како је навео, она треба да обезбеди своје интересе у тој области и усвајање одговарајућег система безбједносних гаранција, преноси Известија. Он је то изјавио коментаришући изјаву француског предсједника Емануела Макрона о преиспитивању односа Европе и Русије у вези са потребом да се размишља о новом облику уређења Европе. Макрон је јуче рекао да ће Европа у једном тренутку морати да размисли о новом облику своје организације и да преиспита везе са Русијом.

Према Макроновим ријечима, земље у Европи и свету треба да се фокусирају на изградњу новог свjетског поретка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана