Кина: НАТО жели другу Украјину у Азији с циљем да се поремете развојни планови

Tanjug
Foto: Arhiva

ШАНГАЈ- НАТО жели да створи "другу Украјину у Азији" како би пореметио развојне изгледе читавог азијског региона, упозорио је данас Фенг Шаолеј, директор Центра за руске студије на Источнокинеском универзитету ЕЦНУ.

"НАТО жели да створи још једну Украјину у Азији. Овај тренд није само усмjерен на обуздавање Кине, већ и на блокирање нормалне размене међу азијским земљама и нарушавање развојних перспектива Азије. Озбиљне чињенице упозоравају да ниједан присебан политичар у свету не сме да дозволи да НАТО уништи будућност целог света", предочио је кинески експерт, преноси ТАС С.
    
Коментаришући данашње упозорење које је учесницима 11. Московске конференције о међународној безбедности упутио руски председник Владимир Путин о могућој интеграцији НАТО са АУКУС, војним савезом Аустралије, Велике Британије и САД, Фенг је истакао да је то покушај проширења НАТО (на Азију) заснован на себичним интересима одређених сила. 
    
"Председник Путин је у праву: покушаји ширења НАТО у Азији засновани су на себичним интересима десничарских политичких снага и војно-индустријског блока, као и на историјском искуству крсташких ратова. Њихов циљ је да се врате у еру подјеле свијета на бази искључивих идеологија", указао је Фенг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана