Јутјуб уклонио канал америчког војног стручњака Скота Ритера

Танјуг
Јутјуб уклонио канал америчког војног стручњака Скота Ритера

ВАШИНГТОН - Јутјуб је укинуо налог пензионисаног обавјештајног официра америчких маринаца Скота Ритера и избрисао све његове видео снимке на платформи.

Према Ритеру, гигант друштвених медија у власништву Гугла оптужио је тај канал за кршење правила.

Ритер је изјавио да је његов канал, „Шоу Скота Ритера”, преко којег је покушао да “пренесе руски глас америчкој/западној публици”, оптужен за „говор мржње” и уклоњен без претходног упозорења или било каквих наведених конкретних примјера прекршаја.

-Никада није било говора мржње у било којој од епизода 'Шоу Скота Ритера - написао је Ритер на друштвеној мрежи Икс, раније познатој као Твитер, називајући овај потез „најновијом у низу акција Јутјуба за утишавање руских гласова”.

- Ово представља живу манифестацију болести русофобије која је захватила Америку и платформе друштвених мрежа са сједиштем у САД - написао је он.

У посебном посту, Ритер је примијетио да је поред његовог канала, Јутјуб избрисао и канал „Ask The Inspector ”, тврдећи да је тај потез циљани покушај Јутјуба да минимизира његов глас, као и гласове људи који су одвојили вријеме да поставе проницљива питања о горућим темама.

Ритер је на свом каналу коментарисао ситуацију у Украјини и критиковао Вашингтон због испорука више милијарди долара помоћи Кијеву, а такође је предвидио неуспјехе украјинске војске.

Бивши војник је такође критиковао украјинског предсједника Володимира Зеленског, за кога је рекао да га не поштују у НАТО-у, јер „води свој народ на клање”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана