Једном од доктора оптужених за смрт Метјуа Перија забрањена љекарска пракса

Танјуг
Једном од доктора оптужених за смрт Метјуа Перија забрањена љекарска пракса

ЛОС АНЂЕЛЕС - Марку Чавезу, једном од два доктора који су међу пет особа оптужених за смрт од предозирања кетамином америчког глумца Метјуа Перија, федерални суд у Лос Анђелесу забранио је обављање љекарске праксе.

Чавез се појавио у петак пред федералним Окружним судом у Лос Анђелесу због оптужби за завјеру илегалне дистрибуције кетамина и дозвољено му је да остане на слободи уз кауцију од 50.000 долара, преноси Ројтерс.

Он је раније потписао споразум са федералним тужиоцима о признавању кривице, а као дио тог договора њему је одузет пасош и забрањено му је да обавља љекарску праксу.

Чавезов адвокат је изјавио да се његов клијент каје због тога што је преминуо неко ко је тражио љекарску помоћ. Други љекар који је оптужен у том случају, Салвадор Пласенсија, изјаснио се да није крив, као и саоптужена Јасвен Санга, позната као “краљица кетамина”, за коју су власти рекле да је продала дрогу Перију неколико дана прије његове смрти.

Пери је умро у 54. години у октобру 2023. од “акутних посљедица” предозирања кетамином и других фактора због којих је изгубио свијест и удавио се у својој хидромасажној кади, према обдукционом извјештају из децембра 2023. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана