Израел тврди да је оборио ракету из Јемена, сирене се огласиле у Тел Авиву

Танјуг
Израел тврди да је оборио ракету из Јемена, сирене се огласиле у Тел Авиву

ТЕЛ АВИВ - Израелска противваздушна одбрана пресрела је балистичку ракету испаљену из Јемена, саопштила је израелска војска (ИДФ) након што су сирене јутрос активиране у Тел Авиву и широм централног дијела земље.

ИДФ је саопштио да је систем противваздушне одбране дугог домета “Ероу”  оборио ракету “ван граница земље” и да су упозорења активирана због забринутости да ће гелери пасти близу цивила, преноси Тајмс оф Израел.

Није било извјештаја о директним ударима гелера и нико није повријеђен, иако је хитна служба саопштила да је 17-годишња дјевојка задобила лакше повреде након што ју је ударио аутомобил који је нагло скренуо када се догодио напад.

Хитна служба је такође додала да је 17 особа лакше повријеђено на путу до склоништа.

Нико није преузео одговорност за напад, иако је јеменска милитантна група Хути навела да ће војни портпарол дати саопштење у наредним часовима.

Званичник Хута је наговијестио да је напад био одмазда за јучерашњи израелски ваздушни напад у којем је убијен високи лидер Хезболаха Мохамед Срур, чију је смрт група и потврдила непосредно прије него што су се огласиле сирене у Израелу. Израелска војска, која је Срура описала као команданта дронова Хезболаха, навела је да је он био Хезболахов аташе у Јемену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана