Иран потврдио подршку у наставку борбе против Израела

Танјуг
Иран потврдио подршку у наставку борбе против Израела

ДУБАИ - Предсједник иранског парламента Мохамад Бакер Калибаф изјавио је данас да ће и након ликвидације вође Хезболаха Саједа Хасана Насралаха, милитантне групе наставити да се супротстављају Израелу уз помоћ Техерана, пренијели су ирански државни медији.

Савез познат као Осовина отпора, који се градио деценијама уз иранску подршку, укључује палестинску групу Хамас, Хезболах у Либану, Хуте из Јемена и разне оружане шиитске групе у Ираку и Сирији, подсјећа Ројтерс.

Израел је саопштио да је Насралах убијен у петак у ваздушном нападу на Хезболахову главну базу у јужним предграђима Бејрута, а Хезболах је потврдио да је лидер те групе убијен, али није прецизирано како.

-Нећемо оклевати да идемо до било којег нивоа како бисмо помогли отпору - рекао је Калибаф и упозорио Сједињене Америчке Државе да су “саучесници у свим злочинима” и да морају прихватити посљедице.

Осврнувши се на ликвидацију Насралаха, ирански министар спољних послова Абас Аракчи рекао је да Израел “неће мировати” и поручио да акције јеврејске државе неће проћи без одговора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана