Хапшења у Пакистану након напада муслимана на цркве и домове хришћана

Танјуг
Хапшења у Пакистану након напада муслимана на цркве и домове хришћана

ЏАРАНВАЛА - Пакистанска полиција је ухапсила готово 130 муслимана ноћас у источном делу земље гдје је руља муслиманских вјерника бесних због тога што је један хришћанин наводно оскрнавио Куран, претходно напала цркве и домове мањинских хришћана

У саопштењу се наводи да није било жртава јер су се хришћани који са својим породицама живе у стамбеној области у кварту Фаисалабаг у граду Јаранвала, брзо побјегли на безбједнија мјеста, преноси АП.

Хришћани који су се данас вратили својим кућама могли су да виде да је најмање једна црква потпуно спаљена, а још четири оштећене током нереда.

"Сједели смо код куће када смо изненада чули да долази руља и сазнали да пале куће и цркве", рекла је уплакана Шазија Амџад испред свог дома који је запаљен у сриједу.

Она је рекла да су изгредници поливали куће бензином, крали накит и друге ствари, а слично су доживјели и други хришћани из Јаранвала.

Кхалид Мухтар, локални свештеник, рекао за АП да је већина хришћана који живе у тој области побјегла на безбједнија мјеста.

"Моја куће такође је спаљена", рекао је он и додао да се, по свему судећи, веćина од 17 цркава у Јаранвали нашла на удару нападача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана