Грчка: Кривичне оптужбе против 104 хулигана након сукоба навијача Динама и АЕК-а

Танјуг
Foto: Танјуг

АТИНА - Грчко тужилаштво поднијело је данас кривичне оптужбе против 104 хулигана након сукоба навијача Динама из Загреба и АЕК-а у понедјељак у Атини у којем је погинуо грчки држављанин.

Сви су приведени, осим једне особе која је хоспитализована, преноси грчка "Прототема".

Њима се на терет, поред четири тешка кривична дјела (чланство у злочиначкој организацији, убиство из нехата, експлозија и посједовање експлозива), стављају и дјела нарушавања јавног реда и мира, оштећења туђих ствари, недозвољеног ношења оружја, употребе оружја и посједовања бакљи.

Грчки медији наводе да надлежни органи испитују мобилне телефоне свих ухапшених који су заплијењени како би се идентификовао извршилац убиства 29-годишњег навијача грчког АЕК-а.

Атински фудбалски клуб АЕК затражио је раније од УЕФЕ хитно и оштро кажњавање загребачког Динама, сматрајући хрватски клуб одговорним за напад његових навијача у понедјељак вече у атинском предграђу Неа Филаделфија, у којем је погинуо грчки држављанин.

С друге стране, фудбалски клуб Динамо из Загреба тврди да за инциденте и нереде у Атини, уочи првог меча трећег кола квалификација за Лигу шампиона против АЕК-а, највећу одговорност сноси грчка полиција и представници клуба из Атине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана