Галант обавијестио Остина о нападима на Хезболах

Танјуг
Галант обавијестио Остина о нападима на Хезболах

ТЕЛ АВИВ - Израелски министар одбране Јоав Галант изјавио је да је са америчким министром одбране Лојдом Остином разговарао о најновијим ваздушним нападима израелске војске на Хезболах у Либану и о развоју ситуације на сјеверној граници Израела са Либаном.

-Пренио сам министру процјену ситуације у вези са пријетњама Хезболаха и обавијестио га о операцијама Израелских одбрамбених снага (ИДФ) у циљу слабљења способности Хезболаха да изврши нападе на израелске цивиле - објавио је Галант на мрежи Икс.

Како је додао, разговарали су и о широј регионалној ситуацији и пријетњама које представљају “Иран и његови заступници”. Израелска војска саопштила је да је рано јутрос извела десетине ваздушних напада на јужни Либан и позвала становнике тог региона да се хитно евакуишу из кућа и других објеката у којима милитантна група Хезболах складишти оружје. ИДФ изводи “распрострањене” нападе на мете Хезболаха у јужном Либану, преноси Тајмс оф Израел.

Најновији талас ваздушних удара услиједио је након напетог дана у којем је Хезболах испалио више од сто ракета на сјеверни Израел, од којих су неке пале у близини града Хаифе. Израел је на то одговорио извођењем стотина ваздушних напада на циљеве Хезболаха.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана