Појавио се снимак атентата у којем је убијен предсједнички кандидат у Еквадору ВИДЕО

Срна
Појавио се снимак атентата у којем је убијен предсједнички кандидат у Еквадору ВИДЕО

Кандидат за предсједника Еквадора Фернандо Виллавиценцио, који је био у водећи у анкетама, убијен је након предизборног купа који је одржан неколико дана уочи избора.

 Новинари су га звали "десиничарским" кандидатом, а очекивало се да би он могао побиједити због своје оштре политике према растућем криминалу у држави и повезаности са политиком.

На видеоснимку се види да Виллавиценцио чека аутомобил у гомили људи након одржаног предизборног скупа. Он улази у аутомобил окружен заштитарима, међутим зачују се пуцњи, а људи почну бјежати.

Осумњичени за убиство преминуо је од повреда задобијених током пуцњаве приликом покушаја хапшења, саопћио је касније уред државног тужилаштва.

Убиство се догађа усред шокантног пораста насилног криминала у малој јужноамеричкој земљи. Виллавиценцио је неколико дана раније изјавио на телевизији да добија пријетње смрћу од вође банде Цхонерос, познатог као "Алиас Фито".

Проглашена тродневна жалост

Предсједник Еквадора Гиљермо Ласо прогласио је данас тродневну жалост због убиства кандидата за предсједника Фернанда Виљавићенција.

"Проглашавам тродневну жалост у знак сјећања на Виљавићенција", нагласио је Ласо у телевизијском обраћању.

Локални медији раније су јавили да је Виљавићенцио добијао пријетње смрћу и убијен је током митинга у Квиту. У нападу је повријеђено девет особа.

Из канцеларије државног тужиоца Еквадора наводи се да је Виљавићенцио подлегао ранама задобијеним у нападу. Ухапшено је шест особа.

 

 

 

 

 

 

BREAKING: As seen in the video below, Fernando Villavicencio, the right-winged candidate running for President of Ecuador, has just been assassinated during a presidential rally in Quito. He was reportedly shot 3 times in the head.

Villavicencio has reportedly died on the… pic.twitter.com/J4HfSjDbBX

— Ed Krassenstein (@EdKrassen) August 10, 2023

;

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана