Експлозија у суду, двије особе повријеђене

Танјуг
Експлозија у суду, двије особе повријеђене

САНТА МАРИЈА - Најмање двије особе су повријеђене у експлозији која се данас догодила у згради суда на југу савезне америчке државе Калифорнија, саопштиле су власти.

Једна особа је приведена након експлозије која је пријављена нешто послије 8:45 ујутру у згради суда Санта Марија у округу Санта Барбара, саопштено је из канцеларије шерифа, пренио је АП.

- Имамо два извјештаја о повредама које нису опасне по живот. Једна особа је одмах приведена. Мјесто је и даље активно. Молимо вас да и даље избјегавате то подручје, написала је представница за јавно информисање канцеларије шерифа округа Санта Барбара Ракел Зик на платформи X (Твитер).

Зик је касније навела да је приведена особа мушкарац и да је експлозија услиједила након "намјерно постављене" експлозивне направе.

Канцеларија гувернера Калифорније Гевина Њусома саопштила је да "активно прати" ситуацију и координише је са локалним полицијским снагама.

Локални портал Нузхок, позивајући се на службеника Врховног суда Дарела Паркера, јавио је претходно да је осумњичени био у згради суда и бацио торбу у судницу која је потом експлодирала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана