Држављанке БиХ и Србије ухваћене у џепарењу на жељезничкој станици у Њемачкој

Г.С.
Држављанке БиХ и Србије ухваћене у џепарењу на жељезничкој станици у Њемачкој

Припадници њемачке полиције привели су јуче четири дјевојке старости 18, 22, 24 и 35 након што су ухваћене на дјелу током крађе на главној жељезничкој станици у Вуперталу. Ријеч је о три држављанке Босне и Херцеговине, док је 35-годишњакиња држављанка Србије.

Оне су 65-годишњој путници украле новчаник, а све је видио један свједок, који је алармирао присутне путнике на перону. Оне су одмах приведене и покренут је поступак против њих.

Иначе, приведене дјевојке су већ познате њемачкој полицији, јер су већ привођене. Иначе, свједок (34) је посматрао цијели процес пљачке, скренуо пажњу жртви, и оне су управо његовом присебношћу и ухваћене на дјелу.

Иако су покушале да побјегну са лица мјеста, убрзо су ухваћене и приведене у станицу. Новчаник је био код 18-годишње држављанке БиХ, која га је вратила 65-годишњој Њемици.

Након привођења и криминалистичке обраде, а с обзиром да нису постојали разлози за задржавање, осумњичене су пуштене из полицијске станице. Против њих је покренут кривични поступак јер је ријеч о случају тешке крађе, преносе медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана