Држављанин БиХ ухваћен са 35 килограма кокаина милионске вриједности

ГС
Foto: Фокус.де

КЕЛН – Полиција у Келну је данас саопштила да је имала рекордну заплијену дроге пронађене у возилу 25-годишњег возача из БиХ, гдје је пронађено чак 35 килограма кокаина.

Истражиоци из одјељења за наркотике келнске полиције су били прилично  изненађени колико је дрога била слабо сакривена.

Улична вриједност пронађеног кокаина креће се, према различитим процјенама, од 2,5 до 3,7 милиона евра.

Аутомобил возача из БиХ је заустављен на путу А61, у правцу Кобленца и током провјере на његовим рукама су откривени трагови кокаина, да би се детаљном претрагом возила нашла велика количина ове дроге.

„Он је превозио 30 пакета кокаина, које је попут цигли спаковао у простор гдје иначе стоји резервни точак. Моје колеге одавно нису имале тако лак улов, јер је било очито да се ради о транспорту дроге”, рекао је Јенс Ахланд, портпарол Главног царинског уреда у Келну.

Даљња истрага у овом случају проводи се од стране Царинског истражног уреда Есен по налогу Државног тужилаштва Бона.

„Ово је нови рекорд када је ријеч о количини заплијењене дроге”, рекао је Ахланд, додавши само да је кријумчар дрогу превозио из Белгије те да је крајње одредиште наводно требала да буде Словенија.

 

Из полиције нису жељели да износе било какве друге детаље, посебно не о кријумчару, већ су само навели да је ухапшен. 

Само неколико дана раније два Италијана старости 37 и 42 године контролисана су на одморишту Пепенховен Вест на истом путу 61 према Кобленцу. Били су на повратку из Холандије у Италију.

При детаљној провјери њиховог возила, службеници су открили скровиште испод задњег сједишта, које је било испуњено са 15 пакетића кокаина и укупне тежине од 16,4 килограма, преноси Фокус.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана