Дјевојчица родила након силовања јер није могла да абортира

Танјуг
Дјевојчица родила након силовања јер није могла да абортира

ЏЕКСОН - Тринаестогодишња девојчица у америчкој држави Мисисипи родила је дјечака након што ју је силовао странац јер није могла да абортира, објавио је Тајм.

Мајка дјевојчице тражила је абортус за своју ћерку, али јој је речено да је Чикаго најближе место у којем је могуће извршити абортус, а који се налази више од девет сати вожње од њихове куће у Кларксдејлу у Мисисипију.

Мајка дјевојчице рекла је да је цијена абортуса у Чикагу превелика, када се узме у обзир цена путовања, одсуства са посла и да она није имала средстава све то да плати.

То је само последњи у низу сличних случајева који су се појавили након што је амерички Врховни суд поништио права на приступ абортусу у САД, пренео је "Гардијан".

Од те одлуке Врховног суда абортус је ограничен у 14 америчких савезних држава, према подацима Центра за репродуктивна права.

Било је и случајева да су жене замало умрле јер су лекари морали да чекају док њихови животи не буду у опасности да би извршили абортус.

Процјењује се да 25 милиона жена старости од 15 до 33 године живи у америчким државама у којима је ограничено право на абортус. 

Држава захтјева да се силовање пријави полицији да би могао да се изврши легалан абортус. Два од три случаја силовања у САД нису пријављена полицији, према подацима америчке непрофитне организације против сексуалних напада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана