Број погинулих у паду украјинског хеликоптера порастао на 18 VIDEO

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

КИЈЕВ- Број погинулих у паду украјинског хеликоптера у Броварима у Кијевској области порастао је на 18, међу њима троје дјеце, а 26 особа је повријеђено, укључујући 12 дјеце, према украјинским медијима, преноси агенција РИА Новости.

Хеликоптер се срушио у граду Бровари, у близини вртића и стамбене зграде, саопштио је начелник Кијевске регионалне војне администрације Алексиј Кулеба.

Полиција Украјине саопштила је да су у паду хеликоптера погинули министар унутрашњих послова Денис Монастирски и његов први замјеник Јевгениј Ењин.

„Број жртава у паду хеликоптера у Броварима порастао је на 18“, преноси лист "Зеркало Недељи", позивајући се на Министарство унутрашњих послова Украјине.

Наводи се да је међу погинулима троје дјеце, а да је повријеђено 26 особа, укључујући 12 дјеце.

Операција спасавања се наставља на лицу мјеста.

У вријеме пада хеликоптера у вртићу су била дјеца и запослени и да су сви евакуисани, преносе РИА Новости.

Савјетник министра унутрашњих послова Украјине Антон Герашченко изјавио је да би узрок пада хеликоптера могла бити диверзија, неисправност технике и нарушавање правила безбједности, као и да је у току истрага, пренио је Спутњик.

As a result of a helicopter crash in Brovary Minister and Deputy Minister of Internal Affairs of Ukraine died. Emergency Service helicopter crashed at local kindergarten. 16 dead, two of them children. Terrible tragedy. pic.twitter.com/KiKR5ItDoI

— Maria Avdeeva (@maria_avdv) January 18, 2023

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана