Бабиш добио пријетеће писмо са метком

Срна
Бабиш добио пријетеће писмо са метком

ПРАГ - Предсједнички кандидат и лидер најјаче чешке опозиционе странке АНО Андреј Бабиш саопштио је данас да је добио писмо у којем је био метак и пријетње упућене његовој супрузи Моники.

-Тјелохранитељи су ми предали писмо које је било намијењено мојој супрузи Моники. У коверти је био метак и анонимна порука пуна увреда - рекао је Бабиш на ванредној конференцији за новинаре.

Бабиш је захвалио полицији на брзој реакцији и додао да је покренута истрага поводом ових пријетњи, које је добио 19. јануара, преносе чешки медији.

Предсједнички кандидат, пензионисани НАТО генерал Петр Павел, који ће се 27. и 28. јануара у другом кругу избора за предсједника Чешке борити против Бабиша за гласове бирача, осудио је инцидент.

-Осуђујем говор мржње и пријетње упућене Бабишу -написао је Павел на “Твитеру” и додао да је атмосфера напета прије свега због “антикампање коју води Бабиш”.

Павел је позвао Бабиша да скине билборде на којима пријети људима ратом и да почне са “цивилизованом кампањом”.

Бабиш је након објављивања резултата првог круга предсједничких избора, одржаних 13. и 14. јануара, упоредио Павела, који је остварио незнатну предност, са предсједником Русије Владимиром Путином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана