Због отказаног лета група српских туриста остала у Занзибару

Срна
Због отказаног лета група српских туриста остала у Занзибару

БЕОГРАД- Група туриста из Србије остала је у Занзибару јер је авио-компанија „Флај Дубаи“ отказала све летове до 31. децембра, укључујући и лет од Занзибара до Дубаија.

Ово је само један од 4.500 летова које су авио-компаније широм свијета отказале током викенда због мањка особља које је заражено вирусом корона.

Авио-агент Игор Врањешевић је рекао да, с обзиром да је „Флај Дубаи“ нискобуџетна компанија, није могуће пребацивање путника на друге летове.

-Сад имамо ситуацију да путници морају да се обрате на месту где су купили своје авионске карте да виде шта ће даље - да ли ће куповати нове авионске карте у другим компанијама или ће на неки начин „Флај Дубаи“ вршити компензације - навео је Врањешевић.

Он је истакао да је кључна ствар за свакога ко путује да се посавјетује са неким ко се разумије у правила и ко може да их протумачи.

-Швајцарска, на пример, не дозвољава улазак вакцинисанима „спутњиком ве“ и „синофармом“, али ако је путник прележао корону, он може да уђе у Швајцарску, без обзира што је вакцинисан тим вакцинама - навео је Врањешевић.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана