Зашто нема „Плазме“ у продавницама и до када ће трајати несташица

vreme.rs
Зашто нема „Плазме“ у продавницама и до када ће трајати несташица

ПОЖАРЕВАЦ - Пожар који је крајем јуна захватио „Бамби” у Пожаревцу изазвао је смањење производње, а сада чувеног „Плазма” кекса  мањка и у продавницама.

Директор ове компаније Драган Стајковић каже да траже рјешења да се што прије врате у пуни капацитет

Због штете узроковане пожаром који је крајем јуна ове године захватио фабрику „Бамби” у Пожаревцу, динамика производње морала је бити прилагођена расположивим капацитетима, због чега „Плазма” и други брендови неће бити континуирано присутни на рафовима радњи као што је досад био случај, саопштено је из ове фабрике, пише београдуживо.рс.

Додаје се да је производња поново покренута, али смањеним капацитетима. Радови на санацији и обнови производних линија које су оштећене увелико су у току, а из компаније је најављено и инвестирање у изградњу и проширење капацитета фабрике.

Нема прецизних информација о томе када ће се редовна производња Бамби производа вратити и колико дуго Плазме неће бити у рафовима продавница.

-Сва радна мјеста су сигурна - поручују из компаније. Са друге стране, запослени су уједињени да помогну у опоравку, па им није тешко да привремено раде и у производним погонима у Параћину, пише РТС.

Проблеми у производњи, сада су видљиви и у продавницама.

-Имамо „Плазму” у мањим паковањима, али имамо несташицу највећег паковања плазме већ недељу дана. Пре су највише куповали велику, а сада питају да ли има велика, па кад виде углавном не узму ниједну – каже Богдан Радошевић, продавац.

У Пожаревцу тренутно ради само мањи дио производног погона који није био захваћен пожаром. Производња ће поново достићи пуни капацитет, када буде завршена санација и обнова производних линија које су у току.

У београдским продавницама незванично кажу да „Плазме“ неће бити и цијелог септембра.

Репортери „Времена” обишли су продавнице у Београду да провјере какво је стање на продајним местима чувеног кекса.

У продавницама четири највећа продајна ланца у центру Београда видљив је недостатак плазме, пише „Време“.

Продавачице кажу да је такво стање већ неко вријеме.

Из „Бамбија“ нема потврде кад стижу нове залихе.

Бренд се појавио крајем 60-их година, када је генерални директор „Бамбија“ Петар Тутавац, међу првима направио брендове попут поменуте „Плазме“, затим кекса „Домаћица“ и „Бакин колач“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана