Запослење најуспјешнијима са медицинских факултета и из школа

Срна
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић присуствовао је у Београду церемонији уручења уговора о запослењу најуспјешнијим дипломцима свих медицинских факултета и средњих медицинских школа у Србији, у оквиру државног програма запошљавања у здравственим установама.

На свечаности у Палати Србија, Вучић је у обраћању навео да се данас запошљава 711 младих љекара, медицинских сестара и техничара, те да је порука државе да ови млади остану у Србији и да ће учинити све да раде у бољим условима. "Пред вама није само уобичајена одговорност, него много више од тога. Ви сте неко ко је посебно изабран захваљујућући својим способностима, марљивости, раду и труду, зато ћете и носити већу одговорност на послу", рекао је Вучић, наводећи да треба да себи поставе високо циљеве.

Он је додао да вјерује да ће држава имати довољно снаге да настави са побољшањем живтног стандарда медицинског особља у цјелини и да ће моћи да планирјау и своју и будућност својих породица у Србији. "Ми од вас много очекујемо, не треба нико да вас мази по глави. Преузимате одговорност за животе људи, борите се као и до сада и још снажније, и сигуран сам да ћете бити веома успешни на понос својим родитељима. Желим да будете најуспешнији, најбољи и да своју Србију никада не напустите", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана