Захвалност Русији за принципијелну подршку у вези са Косметом

Agencije
Захвалност Русији за принципијелну подршку у вези са Косметом

БЕОГРАД/МОСКВА - Предсједник Народне скупштине Србије Маја Гојковић захвалила је Русији за континуирану и принципијелну подршку у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности Косова и на поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије и принципа међународног права.


Гојковићева је у разговору са предсједником Савјета Федерације Русије Валентином Матвијенко у Москви нагласила да Србија цијени искрено пријатељство Русије и подршку у међународним форумима и захвалила што Русија никада није гласала против интереса Србије.

Она је рекла да Србија која самостално води своју политику никада неће гласати противно интересима Русије и да није и неће уводити никакве санкције Москви, саопштено је из Народне скупштине Србије.

Гојковићева је оцијенила да су односи Србије и Русије који су утемељени на декларацији о стратешком партнерству, изузетно развијени на свим пољима у складу са традиционалним пријатељством два народа, као и културном и историјском блискости.

Она је захвалила Валентини Матвијенко за личну посвећеност, захваљујући чему су постављени чврсти темељи који су парламентарну сарадњу Скупштине Србије и Савјета Федерације увели у нову еру.

Матвијенко је оцијенила да су односи Русије и Србије на нивоу истиниског стратешког партнерства и указала да је прошле године Србију посјетило највише руководство Русије, што је показатељ да Русија жели да проширује сарадњу са братским српским народом.

Она је подсјетила на недавни сусрет предсједника Русије Владимира Путина и предсједника Србије Александра Вучића током пуштања Гасовода "Турски ток" и навела да је Србија испунила све своје обавезе у оквиру тог пројекта, те да ће тај гасовод обезбједити сигурну испоруку гаса за Србију, наводи се у саопштењу.

Матвијенко је рекла да очекује предсједника Србије на прослави 75. годишњице побједе у Другом свјетском раду, на Паради поводом побједе, када ће бити настављен дијалог предсједника двије земље.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана