Вулин: Зашто мисле да ће сачувати БиХ, ако униште Републику Српску

Срна
Вулин: Зашто мисле да ће сачувати БиХ, ако униште Републику Српску

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин позвао је да се поштује Република Српска, те додао да не зна зашто неки у БиХ мисле да ће, ако униште Српску, тиме сачувати БиХ.

“Па неће. Поштујте Републику Српску, ми само то тражимо”, рекао је Вулин за ТВ Пинк, те нагласио да једино Србија не звецка оружјем и не пријети никоме.

Вулин је напоменуо да Србија поштује територијални интегритет БиХ и суверенитет, за разлику од неких представника БиХ који не поштују територијални интегритет Србије, а као примјер је навео Шефика Џаферовића и Жељка Комшића, које је назвао представницима бошњачког народа /у Предсједништву БиХ/, који кажу да би признали самопроглашено Косово.

Он је одбацио оптужбе да његове изјаве о “српском свијету” значе најаву промјене граница у региону, већ је указао да је за неповредивост граница на Балкану, али да треба почети од Србије да се не мијењају границе.

“Немојте да признате Косово, повуците признање Косова, потврдите да Србија има свој територијални интегритет и суверенитет”, рекао је Вулин.

Он је подсјетио да је Србија војно неутрална земља и да мора бити спремна да сама себе заштити, али и све Србе гдје год да живе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана