Вулин захвалио Кини на подршци суверенитету Србије

Танјуг
Вулин захвалио Кини на подршци суверенитету Србије

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин захвалио се Народној Републици Кини на поштовању суверенитета и територијалног интегритета Србије, истакавши да Србија чврсто подржава цјеловитост и политику "Једне Кине".

- Србија је бескрајно захвална НР Кини и њеном лидеру Си Ђинпингу због подршке Србији у међународним институцијама и због гласања против срамне резолуције о Сребреници у УН - рекао је Вулин.

Амбасадор Кине Ли Минг истакао је да је Вулин велики и важан пријатељ Кине и да је дао велики допринос у јачању челичног пријатељства Србије и Кине.

Вулин је истакао да је српско-кинеско челично пријатељство исковано у најтежим временима, те да је снажно лично пријатељство Александра Вучића и Си Ђинпинга додатно учврстило наше челично пријатељство.

- Велелепни Кинески културни центар симбол је нашег челичног пријатељства, али је и симбол побједе живота и слободе. Србија никада неће заборавити да је Кинески културни центар изникао на згаришту амбасаде Кине коју су 7. маја 1999. године НАТО снаге бомбардовале током агресије на Србију. Никада нећемо заборавити жртву кинеских држављана који су умирали заједно са нама током страшне НАТО агресије, посљедњег некажњеног злочина у 20. вијеку. Ми смо челични пријатељи који имају заједничку прошлост и дијеле заједничку будућност - поручио је Вулин.

Вулин и амбасадор Народне Републике Кине Ли Минг разговарали су и о билатералној сарадњи Србије и Кине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана