Вучић: Србија је и земља Бошњака колико и других грађана

Срна
Вучић: Србија је и земља Бошњака колико и других грађана

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је Бошњацима да је Србија њихова земља колико и његова и било ког грађанина Србина или Мађара, Румуна и било које друге националности.

Вучић је у разговору са мјештанима Сјенице поручио Бошњацима да треба да се осјећају једнако са осталим грађанима Србије.

“Моја порука је да Србија јесте ваша држава једнако колико и моја и сваког Србина у овој сали и на сваком другом месту”, поручио је Вучић, након чега је добио велики аплауз.

Вучић је поручио Бошњацима да суде искључиво на основу ђела и да виде шта је урађено за њих, а не да слушају приче.

Он је рекао да је његов приједлог предсједнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану и лидеру СДА у БиХ Бакиру Изетбеговићу био да се уради ауто-пут од Котромана до Сарајева у дужини око 100 километара, пошто зна колико грађани у том дијелу Србије воле да иду у Сарајево, како би могли да стигну за свега два и по сата.

Фадил Никшић из Кладнице поручио је Вучићу да је Сјеница и његов град.

“Дошли сте овде као председник после 100 година да обиђете Сјеницу и урадили сте за две године 100 километара модерног асфалта на Пештеру и хвала вам на томе. Урадили сте више крупних пројеката него сви председници, од краља до сада. То сви овде потврђују”, поручио је Никшић.

Он је захвалио Вучићу и што је, како је рекао, поштовао муфтију Муарема Зукорлића и сарађивао са њим на часним основама.

“И наш муфтија је оставио бошњачком народу да је и нама држава Србија и ми ћемо то поштовати. Уважени председниче, да поштујете своје Бошњаке, који ће се одужити на сваки начин нашој Републици Србији”, поручио је Никшић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана