Вучић: Ускоро споразум о гасу са Републиком Српском

Срна
Вучић: Ускоро споразум о гасу са Републиком Српском

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић најавио скоро потписивање споразума са Републиком Српском у вези са спровођењем гаса ка територији Српске.

“Колико сутра очекујем да се потпише нови споразум у вези са гасом и спровођења гаса ка територији Републике Српске и ка Бањалуци”, рекао је Вучић.

Он је навео да је за Србију веома важно како ће ријешити дугорочни уговор снабдијевања гасом и шта ће даље радити са ширењем гаса и гасне мреже по региону.

Када је ријеч о реакцији Србије на дешавања у БиХ, Вучић каже није никада одговорио на било шта или готово ни на шта што стиже из Сарајева.

“Био сам тај који је покренуо нешто веома важно људима који сваког дана лажу бошњачку јавност у вези са тајним оптужницама у Србији. Желим сваког Бошњака са територије БиХ да упознам са чињеницом да нема ниједне тајне оптужнице”, рекао је Вучић на годишњој конференцији за новинаре у Београду.

Према његовим ријечима, сви Бошњаци могу слободно да дођу у Србију да посјете своје рођаке или било које мјесто.

“Не постоје тајне оптужнице и немојте више да вас лажу. Они то нису урадили за нас Србе. Друга ствар је што ми знамо против кога они воде поступке”, рекао је Вучић и додао да све што је могла да учини на стабилизацији и на очувању мира Србија учинила.

Коментаришући опструкције Приштине и притиске на Београд из региона, Вучић је рекао да “они никада немају ништа конкретно, а да је пакт Загреба и Приштине, од медијског, финансијског и сваког другог већ потпуно видљив зато што постоје људи који само мисле да је непостојећа Србија добра Србија”.

Вучић је поручио да не разумије зашто у Приштини воле да изазивају тензије, али да ће Србија наставити да буде уз српски народ, да чува мир и поштује Устав Србије
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана