Вучић у Панчеву: У корак са најбољим специјалцима у свијету

Танјуг
Foto: Танјуг

ПАНЧЕВО- Предсједник Александар Вучић поручио је данас припадницима 72. бригаде за специјалне операције у касарни "Растко Немањић" у Панчеву, након приказа најмодернијег противоклопног система "корнет" који је недавно стигао у Србију, да иду у корак са најбољим специјалцима у свијету и захвалио им на пожртвованости и љубави према својој земљи.

Вучић им је честитао Нову годину и пожелио све најбоље њима и њиховим породицама, као и да наставе да вриједно раде и тренирају и воле своју земљу као и до сада, и додао да ће се држава потрудити да још побољша опрему и да ће све то бити боље из године у годину.

Након приказа способности, предсједник је обишао шаторе у којима је изложена опрема Војске Србије - ронилачка, противоклопна, пјешадијско наоружање, верачка опрема.

Вучић је током обиласка најавио и долазак њемачке фирме у Врање која ће запослити 1.000 људи, не откривајући њено име и представницима Министарства одбране рекао да ће Војска Србије моћи да купује неке ствари од те фирме.

Прокоментарисао је да је "корнет" много бољи од фагота" и да може да погоди мету чак на осам километара.

Погледао је дронове, затим пушко-митраљезе, као и пушку "Скар" која је у употреби у нашој војсци и додао да је то најбоља пушка, боља и од хеклера, прегледао је и нову опрему за специјалне операције, као и нову ронилачку опрему.

Додао је да треба да стигну и нова ронилачка одијела, као да ће се набављати војни чамци са ниским газом за мање ријеке.

Предсједник се упознао и са најновијим оптоелектронским уређајима за ноћно осматрање и дао налог да се набави и дио опреме најновије генерације.

Такође, упознао се и са опремом за телекомуникације израелског произвођача, гдје му је речено да нам недостају људи за рад са радио релејним уређајима.

Обишао је војна возила и нарочито похвалио руски Уаз и додао да су једном приликом могли да се превезу на неко мјесто само Уазом.

Свака част Русима, додао је Вучић.

Погледао је и кинеска војна возила, као и војне санке за снијег и нова војна одијела за снијег.

Раније смо пали на мање од 1.000 зоља, када су се хвалили уништавањем своје војске, док сада имамо 25.000 зоља, нагласио је Вучић.

Представници српске армије представили су предсједнику најсавременији противоклопни систем "корнет", истичући да он служи за уништење противоклопних циљева, савремених тенкова и да нико у региону нема овакво борбено средство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана