Вучић: Тешко ми је због хапшења старице

Srna
Вучић: Тешко ми је због хапшења старице

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да му је као Србину тешко и жао што је јутрос у Црној Гори ухапшена седамдесетогодишња старица Ратка Кнежевић, мајка опозиционог лидера Милана Кнежевића, али да као предсједник државе не може да коментарише тај случај јер би то значило мијешање у унутрашње ствари Црне Горе.

Вучић је рекао да је разговарао телефоном са Кнежевићем одмах пошто је сазнао информацију о хапшењу његове мајке и да је то био емотиван разговор.

Предсједник Србије је упитао шта је то могла да уради учитељица у пензији и старица да би јој ставили лисице на руке и поручио да ће Београд бити уз свој народ у Црној Гори.

- Бићемо уз свој народ. Није ми тешко да разговарам и да изразим негативан став. Сачекаћемо извештај о томе - рекао је Вучић новинарима у Београду након састанка са високим представником ЕУ за спољне послове и безбједносну политику Жозепом Борељом.

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић потврдио је медијима информацију о хапшењу његове мајке.

- Она је наставница у пензији. Осим греха што је моја мајка, очигледно да нема другог разлога због којег би она била ухапшена и то са лисицама на рукама - рекао је Кнежевић.

Ратка Кнежевић, мајка једног од лидера Демократског фронта Милана Кнежевића, пуштена је на слободу, након што је рано јутрос ухапшена током претреса њене куће у Зети.

Њен адвокат Дражен Медојевић након саслушања у Прекршајном суду у Подгорици рекао је да је против Кнежевићеве спроведен прекршајни поступак због омаловажавања и ометања полиције током претреса и нагласио да у њеној кући полиција није пронашла ништа.

Портал ИН4С објавио је да је полиција ухапсила и Кнежевићевог брата од стрица Горана Кнежевића.

На подгоричком аеродрому данас је ухапшен и предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана