Вучић: Очување мира и стабилности у БиХ најважније

Срна, Танјуг
Вучић: Очување мира и стабилности у БиХ најважније

МИНХЕН - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће сутра на састанку у Београду саслушати ставове српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић у вези са ситуацијом у БиХ и истакао да ће увијек инсистирати на очувању мира и стабилности у тој земљи.

Вучић је у Минхену, гдје је одговарао на питања новинара у паузи Минхенске безбједносне конференције, за Ал Џазиру рекао да је Додика и Цвијановићеву позвао на састанак и прије спорне одлуке Уставног суда у БиХ о пољопривредном земљишту.

- Сутра ћу да саслушам Додика и Цвијановић да чујем шта мисле. Увек ћу да инсистирам на очувању мира и стабилности у БиХ, ми постујемо интегритет БиХ и интегритет Републике Српске у оквиру БиХ - додао је Вучић.

Он је навео да сви заједно морају да раде на очувању мира и стабилности јер је то најважније за све народе.
 

Вучић ће се састати сутра у Београду са представницима Срба из региона, међу којима су  Додик и Цвијановићева, а састанку ће присуствовати и Његова светост патријарх српски Иринеј.

Састанак је најављен за 11.00 часова у згради Генералног секретаријата предсједника Србије, најављено је из прес-службе предсједника Србије.

Након састанка је предвиђено саопштење за медије.

Вучић ће у 13.00 часова, поводом Дана државности Србије, у Згради генералног секретаријата предсједника Србије уручити одликовања заслужним појединцима и институцијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана