Вучић: Скрнављење симбола је недопустиво, али се мора гледати у будућност

Срна
Вучић: Скрнављење симбола је недопустиво, али се мора гледати у будућност

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас да је "Отворени Балкан" велика идеја која ће само снажити и показивати велику снагу, а да на инцидент паљења српске заставе у Тирани треба гледати рационално и да се мора гледати у будућност.

"Нећу да улазим у њихове унутарпартијске разлоге, али наравно да је недопустиво да скрнавите симболе и мислим да је Албанија реаговала озбиљно и одговорно и то је наш посао, такође, да учинимо", рекао је Вучић за РТС.

Према његовим ријечима, споразуми који ће данас бити потписани у Тирани су нуклеус нечега што ће учинити да овај дио Европе буде суштински без граница и много раније него што се мислило.

"Људи ће се много више кретати, имати прилику за бизнис и сарадњу", рекао је он.

Предсједник Вучић је поново позвао и остале у региону - БиХ, Црну Гору, Приштину да се прикључе иницијативи.

Уочи доласка предсједника Србије Александра Вучића у Албанију демонстранти су јуче на два часа блокирали једну од централних улица у Тирани како би исказали противљење како његовој посјети тако и иницијативи "Отворени Балкан", а током нереда је спаљена и српска застава.

Премијер Албаније Еди Рама, који је домаћин састанка, рекао је да се чина спаљивања српске заставе требају стидити они који су је спалили,а да је иницијатива "Отворени Балкан" добра за цијели регион.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана