Вучић: Против санкција и Српској и било коме у БиХ

Срна
Вучић: Против санкција и Српској и било коме у БиХ

БЕОГРАД - Србија ће се успротивити санкцијама против Републике Српске, па и против било кога у БиХ, поручио је предсједник Србије Александар Вучић.

”Да их уводе било коме у БиХ, ми их не би подржали, а наравно да их нећемо подржати против Српске и некога у Српској. Не мислим да санкције решавају било шта”, рекао је Вучић за Тв Прва.

Он је навео да има однос поштовања са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

“Да ли Република Српска може без Србије Не може, у готово сваком смислу. Али, да ли Србија има право да уцењује Српску на било који начин Мислим да не”, истакао је Вучић.

Он је додао да не мора увијек да је сагласан у свему са Додиком, али о томе неће говорити у јавности, нити нападати политичаре у Српској.

Вучић  је такође навео  да је Иницијатива Отворени Балкан највећи мировни пројекат који је Балкан сам направио.

„Не стидим се Балкана. Поносан сам што сам Балканац и не мислим да смо лошији од било кога другог. Овде живе поносни, храбри, вредни и способни људи. Отворени Балкан може бити машина раста целе Европе”, поручио је Вучић.

Казао је да не разуме оне који неће да се придруже, додајући да од њих није чуо ниједан аргумент осим да се ради о пројекти Велике Србије.

„Нема то никакве везе са Великом Србијом или Великом Албанијом, већ се ради о заједничком раду и борби да имамо право на будућност да сами одлучујемо. Многи српски политичари су страдали због жеље да Балканци сами одлучују о својој будућности”, подсјетио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана