Вучић објаснио зашто Србија „Рафале“ плаћа дупло скупље од Хрватске

Танјуг
Вучић објаснио зашто Србија „Рафале“ плаћа дупло скупље од Хрватске

ПРАГ- Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је цијена по којој је Србија купила “Рафале” од Француске дупло већа од оне по којој их је купила Хрватска, јер су они купили половне.

Вучић је новинарима у Прагу, на питање да прокоментарише критике опозиције и писање медија о цијени “Рафала” које су купиле Хрватска и Србија, рекао да су оптужбе смијешне.

-Колико кошта када купите најновији мерцедес, а колико кошта када купите мерцедес онај Д класе из '67 године. Е то вам је разлика у цени, када купите нове авионе и када купите половне авионе. Шта ја њима да објашњавам око цене, то је смешно, безвезе и неупоредиво - рекао је он.

Како је навео, опозиција хоће да представи да је власт “узела мито”, „јер полази од себе када критикује власт и не могу да разумију да постоје поштени људи који ће да брину о интересима своје земље“.

-Проблем је у томе што ти људи свесно раде против своје земље, све најгоре ће рећи и о француском председнику (Емануелу Макрону), урадити све против своје земље, само да би задовољили неке своје партикуларне интересе унутар наше земље - рекао је Вучић.

Он је додао да нико ни ријеч није рекао кад су Хрвати куповали 12 авиона „Рафала „и да се нико није питао шта ће НАТО земљи 12 рафала, а кад Србија купи исте авионе, онда се питају како је то могло да се догоди.

-У томе учествују и наши медији, зато што ми себе не постављамо у исту раван зато што ми увек морамо да будемо неко ко се за нешто извињава. За шта се извињава? За то што смо платили нешто и то поштено и за то што смо узели нешто што су сви други узели - рекао је Вучић.

Додао је да тако доводе Србију у ситуацију да одговара на питање зашто то ради.

-Шта те брига зашто Србија то ради. А зашто то ви радите? Да ли то нама прави велику разлику? Да, то нама прави велику разлику и за разлику од њих ја знам када нама истичу ресурси на миговима, на свим ловцима и онда вас питам ко ће да нам чува небо 2028. да ово нисмо урадили - навео је Вучић.

Вучић је рекао да је његово да обавља најбољи посао за Србију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана