Вучић: Мир и стабилност главни циљеви у 2022. години

Срна
Вучић: Мир и стабилност главни циљеви у 2022. години

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће главни циљ Србије у наредној години бити мир и стабилност и поручио да ће држава учинити све што је у њеној моћи да га обезбиједи.

Вучић је рекао да ће држава активно радити на томе и да ће посебно значајна бити реализација пројекта "Отворени Балкан", изразивши наду да ће се овој иницијативи придружити и остале земље региона.

"Аргументи су непорециви колико то значи за грађане свих ентитета. Идућа година ће бити велика година за тај мировни и економски пројекат", рекао је Вучић на годишњој конференцији за медије у Београду.

Вучић је позвао грађане да у јануару изађу на референдум, који је, како је навео, важан је за будућност државе и пружа грађанима могућност да кажу да ли желе да Србија настави европски пут и да ли ће имати самостално правосуђе, које, нажалост, нису добили током претходних реформи.

Он је нагласио да Србија са плус 7,5 стопом реалног раста има највишу стопу раста у Европи у 2021. години и честитао грађанима на том успјеху.

Према његовим ријечима, то је показатељ да Србија може да буде успјешна у свему, а не само у спорту.

"БДП завршавамо на 53 милијарде. Укупна вредност свега што смо створили пре седам година била је 33, ове године 53, наредне очекујемо 58 милијарде евра", рекао је Вучић.

Он је поручио да су будућност Србије млади људи и најавио да ће, уз већ раније предвиђене мјере, бити и додатних улагања за афирмисање наталитета.

"Србија ће од 1. јануара за прво рођено дете дати 300.000 динара једнократне помоћи, уместо 100.000. Такође ће бити давања од 100.000 динара за друго и треће дете", рекао је Вучић.

Он је најавио да ће до 1. фебруара држава дати једнократну новчану помоћ свим младим од 16 до 29 година и поручио да га посебно радују подаци да се све више људи враћа у Србију.

"Имамо 92.300 више људи који су се вратили у нашу земљу у односу на октобар прошле године. То је фантастична вест, углавном се враћају високообразовани. Мораћемо да уложимо много у повратак водоинсталатера, заваривача, столара, свих занатлија", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана