Вучић: Јединице РВ и ПВО - најснажније упориште војске Србије

Срна
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић честитао је Дан ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране (РВ и ПВО) свим припадницима тог рода Војске Србије, поручивши да њихове јединице спадају у њено најрепрезентативније и најснажније упориште.

Он је нагласио да се на недавном приказу способности дијела јединица могло видјети колико се исплатило досадашње улагање државе у модернизацију Војске Србије и најавио да ће улагање бити настављено, како би српска авијација била још боља и снажнија.

"Честитам вам празник у жељи да и даље постижете завидне резултате и доприносите развоју оперативних способности Војске Србије, али и сигурности свих грађана наше државе", наводи се у Вучићевој честитки.

Дан РВ и ПВО слави се 24. децембра у знак сјећања на тај дан 1912. године, када је на основу одлуке српског Војног министарства и Главног ђенералштаба, војвода Радомир Путник донио Рјешење о формирању Ваздухопловне команде са сједиштем у Нишу.

У то вријеме Србија је била једна од 15 земаља у свијету које су имале војно ваздухопловство и међу првих пет земаља које су употријебиле ваздухоплове у борбеним дејствима - током опсаде Скадра 1913. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана