Вучевић: Универзитет у Сјеверној Митровици могућа наредна мета Приштине

Срна
Вучевић: Универзитет у Сјеверној Митровици могућа наредна мета Приштине

БЕОГРАД - Предсједник Владе Србије Милош Вучевић оцијенио је данас да би сљедећа мета Приштине могао бити Универзитет у Приштини са привременим сједиштем у сјеверном дијелу Косовске Митровице.

Вучевић је упозорио да Куртијева власт неће одустати од онога што ради и да ће ићи до вртића и обданишта, јер је њен циљ да угаси све српско на Косову и Метохији.

Он је објаснио да би Универзитет могао да се нађе на мети зато што Прииштина сматра да је то институција која даје додатну снагу српском народу да опстане на сјеверу.

"На ово што раде утицаја има и чињеница да се приближавају избори на Косову и Метохији, који су заказани за фебруар наредне године. Курти за изборе нема шта да понуди својим гласачима, осим тога да он решава српско питање на Косову, односно, како они то кажу, заокружује косовску независност", рекао је Вучевић за "Новости онлајн".

Уз ограду да Србима на Косову и Метохији Србија не може гарантовати безбједност у сваком тренутку, јер не може да спријечи хапшења, пребијања и друге инциденте, Вучевић је поручио да неће бити погрома и протјеривања Срба са Косова и Метохије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана