Вучевић на окупљању дијаспоре: Србији више него икада потребно јединство и снага

Танјуг
Вучевић на окупљању дијаспоре: Србији више него икада потребно јединство и снага

БЕОГРАД - Предсједник Владе Србије Милош Вучевић изјавио је данас да је Србији сада више него икад неопходно јединство и снага како би опстали не у материјалном, него суштинском, односно животном смислу.

Он је, отварајући централно годишње окупљање дијаспоре и Срба из региона под називом “Јединство и снага - Србија” које се одржава у Дому Народне скупштине, рекао да нам је снага потребна не да бисмо се јуначили или некоме наудили, већ да издржимо све изазове са којима се суочавамо.

Вучевић, који се обратио скупу у својству изасланика предсједника Србије Александра Вучића, рекао је да је невјероватно да народ који није бројчано велики има потребу да стално тражи неке разлике међусобно уместо да ради на стварима које су далеко битније. Подсјетио је на све што се данас дешава на Косову и Метохији и на притиске са којима се суочава наша држава и народ, не само на Космету.

-Када имамо ситуацију да је забрањена ћирилица тамо где живе Срби, када је наша црква оспоравана, када смо ми који смо изгубили највише људи и који смо жртве геноцида оптужени за геноцид, онда разумете да нам је потребна снага да бисмо сачували државу, а то не можемо ако нисмо јединствени - истакао је Вучевић.

Према његовим ријечима, Србији је потребно јединство како би се излијечила од малигнитета партикуларних подјела и различитих начина да се раздвојимо.

.Када смо јединствени као народ, као држава, као црква, када смо сви сабрани, из тог јединства ми имамо снагу која нам је потребна да издржимо све ове изазове са којима се суочавамо. Као што видите, та једначина нас из јединства води у снагу. Не да би се јуначили, већ снагу да бисмо опстали као народ -, рекао је Вучевић.

Министар без портфеља задужен за координацију активности и мјера у области односа са дијаспором Ђорђе Милићевић казао је да је данашњи скуп под називом “Јединство и снага - Србија” симболизује заједнички циљ и да се наставља радити на изградњи снажне и независне Србије која жели да наше сународнике који живе ван граница види као важан дио нашег развоја и успјеха.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана