“Вечерње новости”: Шојгу у Србију доноси “панцир”?

Срна
“Вечерње новости”: Шојгу у Србију доноси “панцир”?

БЕОГРАД - Долазак министра одбране Русије Сергеја Шојгуа у Београд најављен је за 17. фебруар, а са њим би могао да стигне и први дио испоруке од наручених шест система за противваздушну одбрану “панцир Ц1”, пишу “Вечерње новости”.

Лист подсјећа да је споразум за једну батерију “панцира” закључен прошле године, а да су руски медији писали да је рок за први сегмент испоруке друга половина фебруара.

Наведено је да ће Шојгу у Србији добити и почасни докторат Универзитета одбране због доприноса развоју сарадње двије земље у тој области.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је раније да Шојгу “доноси нешто Србији, али да ће препустити њему да о томе прича”.

“Сергеј Шојгу један је од наших истинских, исконских пријатеља који добро разуме нашу позицију. Ретко говори, посебно не говори дуго, али фантастично разуме све и он је човек који ми је рекао: жДобро је да си ово урадио, добро је да си око овог оружја направио како треба, тиме је Србија нешто сигурнијаж. Наравно, он зна колико смо ми мали, слаби, нејаки у односу на Русију, али када вам то каже један Сергеј Шојгу, то нам много значи”, навео је Вучић.

У посјету Београду требало би 24. марта да дође и министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - на дан када се обиљежава 21 година од почетка НАТО бомбардовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана