Ванредна ситуација у Ивањици, Новој Вароши, Лучанима, Љубовији и Крупњу

Срна
Ванредна ситуација у Ивањици, Новој Вароши, Лучанима, Љубовији и Крупњу

БЕОГРАД - Ситуација у западној Србији полако се нормализује, влажан и мокар снијег без струје је оставио више хиљада потрошача, а ванредна ситуација проглашена је у Ивањици, Новој Вароши, Лучанима, Љубовији и Крупљу.

Зимске службе чисте саобраћајнице по приоритетима и сви главни правци су проходни, преноси РТС.

Села у Поцерини добила су струју - кварови на далеководима су поправљени, као и преостали радови на нисконапонској мрежи како би струја стигла до сваког домаћинства у забаченим засеоцима у овој регији.

Без струје више од 24 сата било је 2.300 домаћинстава у девет села шабачког краја.

Број корисника без напајања електричном енергијом је додатно смањен у односу на претходни пресек и тренутно износи око 28.000, што је око 0,78 одсто укупног броја корисника дистрибутивног система, саопштила је “Електродистрибуција Србије”.

Тиме је број кварова, у односу на претходни пресјек, практично преполовљен. Посао на отклањању кварова биће настављен непрекидно, све док не буду санирани сви кварови и обезбијеђено потпуно редовно снабдијевање електричном енергијом.

“Све расположиве екипе жЕлектродистрибуције Србијеж наставиле су интензивне активности на санирању последица великог невремена, праћеног обилним снежним падавинама и јаким ветром, које је нанијело велику штету дистрибутивној мрежи широм Србије”, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се апелује на надлежне за одржавање локалних, прије свега планинских путева, да што прије очисте преостале правце који су још под снијегом, како би електромонтерима било омогућено да се пробију до мјеста квара и отклоне преостале кварове.

Општински штаб у Крупњу прогласио је ванредну ситуацију на цијелом подручју општине, наводи се на сајту општине.

Ванредна ситуација се проглашава због обилних сњежних падавина и спровођења оперативних мјера заштите и спасавања.

Основне и средње школе неће радити три дана, а први радни дан је 16. децембар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана