Ванредна ситуација у Црној Трави, Сјеници, дијеловима Пожеге и Ариља

Срна
Ванредна ситуација у Црној Трави, Сјеници, дијеловима Пожеге и Ариља

БЕОГРАД - У Србији је због невремена праћеног снијегом и олујним вјетром ванредна ситуација и даље у Црној Трави, Сјеници и дијеловима општина Пожега и Ариље, јавља РТС.

Бројни локални путеви и даље су непроходни, а чишћење отежавају високи сметови. У већини мјеста нормализовано је снабдијевање струјом.

У Црној Трави снијег је и данас падао, али је ситуација нешто боља. Пут до села Златанце је пробијен. Регионални пут је проходан, а у чишћење локалних путева укључена је и механизација из Власотинца.

На подручју Сјенице нормализован је саобраћај на путевима првог и другог реда. Путари су се пробили и до села на Горњем Пештеру.

Локални путеви чишћени су и у околини Пожеге. У Косјерићу је ситуација нормализована када је пробијен смет према Маковишту у дужини од три километра.

Сметови су задавали велике проблеме и путарима на Рудну док су чистили пут ка Брзовику, Девићима и околним селима у Подголијском крају.

Сви путни правци у врањском крају су проходни. До неколико старачких домаћинстава у Пољаници, планинском подручју са 22 села, стигле су и медицинске екипе.

У Пољаници још има села без струје. До најудаљенијих заселака електромонтери су одлазили моторним санкама и тако отклањали кварове на далеководима.

Око 400 потрошача на Голији у ивањичком крају још је без струје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана