Укинут притвор Дијани Хркаловић

Тањуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Специјални суд у Београду укинуо је данас притвор бившој државној секретарки у Министарству унутрашњих послова Србије Дијани Хркаловић, рекао је за Тањуг један од њених бранилаца Ненад Тасић.

Одлуку о укидању притвора је донијело кривично ванпретресно вијеће суда након што је тужилаштво поднијело оптужни приједлог против ње због кривичног дјела трговина утицајем у продуженом трајању.

Хркаловићка је нешто мање од два мјесеца била у притвору Окружног затвора у Београду, од хапшења 15. децембра.

Тужилаштво за организовани криминал поднијело је раније данас суду оптужни приједлог против Хркаловићке и тражило да јој суд продужи притвор по два нова основа - због постојања опасности од бјекства и утицаја на саучеснике, али суд тај приједлог није усвојио.

Хркаловићка се терети да је извршила два кривична дјела трговина утицајем за које је запријећена казна затвора између једне и осам година затвора.

Сумњичи се да је утицала на начелника одјељења за специјалне истражне методе Дејана Миленковића да не достави благовремено неке извјештаје тужилаштву у вези са убиством Властимира Милошевића, познатом као “убиство на шинама”, за које је био оптужен, а касније правоснажно ослобођен Вељко Беливук, који је сада оптужен за најбруталнија кривична дјела као вођа криминалне групе “Принципи”.

Прије 20-ак дана против ње је проширена истрага због сумње да је заједно са бившим начелником Полицијске управе Нови Сад Милорадом Шушњићем неовлашћено прислушкивала босанског криминалца Дарка Елеза, који је недавно изручен из Србије БиХ због низа тамо почињених кривичних дјела.

На тај начин су, како се сумња, утицали да он не дође под обраду других полицијских одјељења.

Све наводе кривичних пријава против ње, Хркаловићка је негирала на саслушањима у Тужилаштву за организовани криминал.

Кривичним пријавама обухваћени су и Шушњић и Миленковић.

Шушњић се такође терети за кривично дјело трговина утицајем, а Миленковић за кривично дјело злоупотреба службеног положаја.

Хркаловићка је ухапшена 15. септембра након заједничког рада Тужилаштва и Сектора унутрашње контроле МУП-а и исте н

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана