У школама обавезна химна Србије на почетку школске године

Срна
У школама обавезна химна Србије на почетку школске године

БЕОГРАД - Скупштина Србије усвојила је вечерас сет закона из области образовања, међу којима су измјене и допуне Закона о основама система образовања и васпитања, које предвиђају да школска година у школама у Србији почиње 1. септембра и то химном Србије.

У случају да образовна установа не изведе химну мораће да плати новчану казну од 100.000 до милион динара /850 до 8.500 евра/, а директор школе, односно одговорно лице, од 25.000 динара до 100.000 динара /од 210 до 850 евра/.

Према закону, ученик оцјењује најмање четири пута у полугодишту у основном, и три пута у средњем образовању.

Скупштина је усвојила Закон о иновационој дјелатности, којим је, између осталог, предвиђено успостављење мреже научно-техношких паркова, као и измјене Закона о средњем образовању, који се усаглашава са Законом о основама система образовањаи васпитања и односи се на одредбе које се тичу увођења државне матуре, пренијели су београдски медији.

Усвојене су и измјене и допуне Закона о предшколском васпитању и образовању, које се односе на могућност остваривања програма на страном језику, односно двојезично на страном језику и на српском језику или на страном језику и језику националне мањине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана