У иностранству десет гласачких мјеста за референдум о промјени Устава Србије 16. јануара

Срна
У иностранству десет гласачких мјеста за референдум о промјени Устава Србије 16. јануара

БЕОГРАД - Републичка изборна комисија (РИК) донијела је рјешење о одређивању 10 гласачких мјеста у иностранству на којим ће држављани Србије 16. јануара моћи да изађу на референдум и да се изјасне о промјени Устава.

Гласачка мјеста биће отворена у амбасадама Србије у Бечу, Бриселу, Риму, Ослу, Москви, Скопљу, Минхену и Стразбуру.

Гласачи који бораве у Хрватској, а пријавили су се за гласање на референдуму, моћи ће да гласају у Генералном конзулату Србије у Вуковару, док ће Генерални конзулат Србије у Цириху бити мјесто за гласање свих који бораве у Швајцарској, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Бирачка мјеста утврђена су у складу са одредбом Упутства РИК-а за одређивање гласачких мјеста у поступку спровођења референдума, којом је прописано да је за отварање гласачког мјеста неопходно да се пријави најмање 100 гласача.

Рок за пријављивање за гласање у иностранству путем дипломатско-конзуларних представништава Србије истекао је у поноћ 25. децембра, а гласачи који су се пријавили за гласање у државама у којима неће бити отворена гласачка мјеста, моћи ће да остваре своје бирачко право изласком на своје бирачко мјесто у Србији.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана