У Београду одржано вече херцеговачких вина

Срна
Foto: Агенције

САРАЈЕВО - "Вече херцеговачких вина" у Београду било је прилика да своје производе представи 11 винарија. Организатор овог догађаја је Групација произвођача вина у БиХ и Спољнотрговинска коморе БиХ чији је потпредсједник Немања Васић указао на то да херцеговачке винарије посједују озбиљан потенцијал и заслужују мјесто на међународном тржишту.

Представник Групације произвођача вина Радован Вукоје представио је винске потенцијале сорти које се узгајају у херцеговачкој регији, посебно нагласивши важност херцеговачког камена и сунца који су прави предуслови за стварање квалитетних вина винске регије Херцеговине, саопштено је из Спољнотрговинске коморе.

Вече херцеговачких вина подржале су познате личности поријеклом из Херцеговине међу којима су Наташа Нинковић, Дејан Бодирога, Мима Караџић, Драган Бјелогрлић, те многобројни глумци, писци, књижевници и представници стручних новина које се баве темом вина и виноградарства.

Вечери у ресторану "Гилда" присуствовали су и сомелијери, дистрибутери, те многи други које су имали част да уживају у херцеговачким винима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана