Тинтор: Комисија вјештака рекла да Алексић нема оправдан разлог за одлагање суђења

Танјуг
Тинтор: Комисија вјештака рекла да Алексић нема оправдан разлог за одлагање суђења

БЕОГРАД - Адвокат Југослав Тинтор изјавио је данас, поводом поновног одлагања суђења власнику школе глуме Мирославу Алексићу због његовог здравственог стања, да се суђење не може одлагати у недоглед јер окривљени, када се позива на здравствено стање, мора да има одговарајућу медицинску документацију на основу које би се утврдило да суђење не може да се одржи.

Тинтор је за Танјуг рекао да је Алексић, који је осумњичен за више силовања и полних узнемиравања, достављао медицинску документацију због које је два пута одложено суђење и додао да је након тога комисија вјештака рекла да то није оправдан разлог и да он може да прати ток суђења.

-Овде није спорно да ли је неко болестан, већ да ли је та болест таква да не може да прати ток суђења. Ако неко у току суђења постане душевно болестан или тако тешко болестан да не може уопште да прати ток суђења психички, да разуме шта се дешава, или да физички заврши у болничкој постељи, тада комисија вештака утврди да он не може да прати ток суђења и тада се суђење не може одржати - објаснио је Тинтор.

Он је додао да је одбрана затражила допунски налаз комисије вјештака и да, уколико комисија вјештака поново буде рекла да Алексић може да прати ток суђења, онда ће суду стајати на располагању друге мјере које закон предвиђа, као што је привођење и потенцијални притвор.

Како је навео, суд је први пут од почетка суђења кренуо да заказује по два термина суђења мјесечно и позвао по пет свједока на свако суђење што је, сматра он, за одбрану био аларм да ће суђење коначно кренути својим током и добити потребну динамику.

Тинтор сматра да је тада одбрана посегла за јединим могућим разлогом да се онемогући даљи ток суђења, а то је здравствено стање окривљеног.

-Мислим да је нервоза код обране настала оног тренутка када је судија код првог свједока одбио скоро 50 одсто постављених питања јер су питања била широко постављена и уопште се нису бавили оним што је предмет доказивања. Мислим да је то довело до нервозе и подизања температуре у судници, чак и до неких испада који не би требали да се дешавају јер то доводи до прекидања суђења и погодује одуговлачењу - оцијенио је адвокат.

Тинтор је рекао да се он лично, као заступник жртава, труди да не дође до додатног пролонгирања и додао да је за Алексића имао много питања на која је он унапријед одбио да одговара.

-Чак и кад сам га питао да ли би одговарао ако му постави неко други од пуномоћника, одбио је и то. То најбоље говори у којој мери је он спреман да разјасни неке ствари -  каже Тинтор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана