Судска зграда у Новом Саду евакуисана 21 пут у 2021.години

Танјуг
Foto: Илустрација

НОВИ САД - У току 2021. судска зграда у Новом Саду била је евакуисана 21 пут због лажних анонимних дојава да су у тој згради постављене бомбе, речено је Тањугу у Вишем суду у Новом Саду.

Тај број би изгледао велики да 2008. године Палата правде у Београду није била евакуисана чак 78 пута из истог разлога. У оба случаја процесуиране су особе које су на централу суда или полиције упутиле лажне дојаве, а реч је махом о особама блиским некој од странака у поступцима који се воде пред судовима. Када дође до дојаве о бомби председик највишег суда у тој згради дужан је да наложи евакуацију и да одмах о дојави обавести полицију чија контрадиверзиона јединица обавља преглед зграде.

Срећом све дојаве су увек биле лажне и препоставља се да су упућиване како би суђења била одложена. У судској згради у Новом Саду налази се Основни, Виши, Апелациони и Првивредни суд у Новом Саду као и надлежна тужилаштва. Иначе по пријему оваквих дојава сва суђења се прекидају и одлажу, а запослени и странке морају да напусте зграду, док трају провере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана