Стигла и 22. лажна дојава о бомби у новосадском суду у 2021.

Срна
Foto: Илустрација

НОВИ САД - Судска зграда у Новом Саду данас је поново, по 22. пут ове године, била евакуисана на један сат због лажне дојаве о бомби.

Лажна анонимна дојава стигла је суду око 11 часова, након чега је зграда испражнејња ради неопходних контрола, рекла је за Тањуг портпарол суда Јелена Остојин. Пре овог случаја, судска зграда у Новом Саду била је у овој години евакуисана 21 пут због лажних анонимних дојава да су у тој згради постављене бомбе. "Рекорд" по пријему лажних дојава и даље држи Палата правде у Београду, која је била евакуисана чак 78 пута у току 2008. године.

У оба случаја процесуиране су особе које су на централу суда или полиције упутиле лажне дојаве, а реч је махом о особама блиским некој од странака у поступцима који се воде пред судовима. Када дође до дојаве о бомби председик највишег суда у тој згради дужан је да наложи евакуацију и да одмах о дојави обавести полицију чија контрадиверзиона јединица обавља преглед зграде. Све дојаве су увек биле лажне и препоставља се да су упућиване како би суђења била одложена. У судској згради у Новом Саду налази се Основни, Виши, Апелациони и Привредни суд у Новом Саду као и надлежна тужилаштва. По пријему оваквих дојава сва суђења се прекидају и одлажу, а запослени и странке морају да напусте зграду, док трају провјере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана