Србин са “крузера духова”: Имамо мало информација

Танјуг
Србин са “крузера духова”: Имамо мало информација

Н.М. (31), један од 14 држављана Србије који се тренутно налазе на крузеру “Дајмонд принцес”, описао је стање на овом броду на којем су сви под карантином.

Сви путници и особље стављени у карантин након што је код једног од путника који се искрцао потврђен коронавирус.

“Тренутно смо и ми слабо обавештени о општој ситуацији, у Јокохаму смо дошли дан раније од предвиђеног, управо због путника који се искрцао 25. јануара. За сада су сви путници у својим кабинама затворени, не смеју да излазе уопште. Барови, ресторани су затворени. Ради се достава хране и пића по собама - све што им треба, путници позову, и то им буде достављено у кабину. Чак су и нама запосленима затворили све просторе за окупљања, као што су бар за посаду и пушионица”, рекао је овај младић за “Блиц”. Када су ван дужности, додаје, речено им је да се што мање крећу по броду.

“Отворен нам је ресторан, а неки из посаде имају додатна задужења. Рецимо, казино, фото и шоп департмент ноћу дежурају по ходницима и пазе да нико не изађе напоље из кабина”, прича Н. М.

Уколико се открије нови случај обољелог од коронавируса међу свима нама, истиче, према причама које круже по броду - спекулише се да ће им карантин продужити за додатне двије недеље.

“Кад је реч о прегледу, буквално смо прошли испред термовизијске камере која нам је измерила температуру. Потом смо попуњавали упитник о томе како се осећамо и да ли имамо било какве симптоме попут кашља, малаксалости... Мислим да су мање-више сви рекли да су добро, а они који су тврдили супротно, су детаљније прегледани. Ми Срби се овде сви знамо и дружимо, за сада смо сви добро. Неки од њих је требало да иду кући, али сада морају да сачекају да прође све ово. Нажалост, немамо ни ми више информација шта и како након свега, али се надам да ћемо их добити ускоро”, преноси лист.

Крузер је, иначе, поново испловио из луке у Јапану, како би пловидбом направио техничку воду и регулисао баласт.

“Ујутру би требало да станемо на обалу како би се на крузеру обновиле залихе хране и осталих потрепштина”, додаје Н. М.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана