Србија: Ухапшено 11 осумњичених за педофилију

Срна
Foto: МУП Србије

БЕОГРАД - Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије у сарадњи са Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала ухапсили су 11 особа због сумње да су учествовали у ланцу педофилије.

МУП Србије саопштио је да су у наставку акције “Армагедон” ухапшена лица чији су иницијали М.М. (26) из Пирота, М.М. (26), М.М. (38), И.М. (40) и Ф.Б. (22) из Београда, Н.Т. (26) из Топонице, А. С. (43) из Панчева, Д. М. (37) из Суботице, С. Н. (40) из Турије, Ф. Р. (25) из околине Чачка и И. А. (57) из Власотинца.

Они се терете да су у дужем временском периоду преко интернета, користећи апликацију за дијељење фајлова како би прикрили локације, преузимали, чували на хард дисковима рачунара и дијелили садржаје настале искоришћавањем дјеце у порнографске сврхе.

Сумња се да су путем друштвених мрежа комуницирали са малољетницима, слали им фотографије и видео-записе порнографске садржине и прибавили садржаје настале експлоатацијом ђеце, али и уговарали састанак са њима због сексуалног односа.

У становима осумњичених пронађена је велика количина видео-клипова и фотографија насталих искоришћавањем малољетника у порнографске сврхе, садржаји сексуалне експлоатације дјеце од пет до 12 година, као и друге фотографије и видео-записи на којима су ђеца злоупотријебљена за порнографију.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана